Linia do chleba BTF Piece, maszyny
i urządzenia piekarnicze

Linia do chleba BTF

Powrót do listy produktów

Linie do chleba BTF

1. Dzielarka do ciasta BTF Calybra.

btf_calybra

Dwufazowy system dzielenia kęsów daje możliwości stosowania szerokiego zakresu  wagowego, a co za tym idzie większej elastyczności produkcji. Głowica dzieląca wykonana jest ze stali nierdzewnej, natomiast tłok zasysający z wytrzymałego tworzywa (wymagania przepisów bezpieczeństwa produkcji żywności). Jedną z najważniejszych zalet jest system Oil Free. Dzięki temu ciasto nie ma styczności z olejem, a gotowe kęsy są łatwiejsze w dalszej obróbce. Maszyna generuje realne oszczędności, ponieważ cena oleju do tego typu maszyn jest wysoka. Wyrzut z boku lub z przodu.

 

2. Zaokrąglarka stożkowa BTF KONIK  (3 wielkości)

btf_konik_przeglad

Centralny system regulacji ułożenia rynien, wydajność od 2400 -5000 szt./h

Rynny pokryte wewnątrz powłoką teflonową

Stożek zaokraglarki pokryty powłoką teflonową

Wydajność do 5000 szt./h

Falownik do regulacji prędkości

Kółka z hamulcami

Posypywacz mąką

 

3. Garownia BTF: IK1 336

btf_ik_przeglad

szalki: 336 (łącznie 384 szalek), wysokość 3 m, wydajność: do 2100 sztuk/h

Przykład: 10 minut relaksacji kęsów przy 2000 szt./h

Przedział gramaturowy: 100 - 1200 g

Falownik, lampa bakteriobójcza, szuflada na mąkę

Taśma transportowa o wydajności do 2100 sztuk/h

 

4. Wydłużarka BTF OBLIK 2-2

btf_oblik_przeglad

Wydajność do 3600 sztuk/h, przedział gramaturowy 50-2000 g

Długość płyty wydłużającej 2x1100 mm, trzy pary rolek ze zgarniaczami

Wyjmowana płyta wydłużająca, wzór dwóch trójkątów, tworzywo sztuczne przystosowane do kontaktu z żywnością

Falownik do regulacji prędkości

Siatka pozycjonująca kęsy ciasta, przystosowana do odkładania

Masz pytania?

Napisz koniecznie - odpowiemy.