ZIEGRA - Kostkarka do lodu Piece, maszyny
i urządzenia piekarnicze

ZIEGRA - Kostkarka do lodu

Powrót do listy produktów

Łuskarka ma budowę kompaktową, wytwornice zróżnicowane są pod względem wydajności ( wydajność przy temp. pow. 20oC i temp. wody 15oC ):

  • ZBE 150 - 150kg/ 24h
  • ZBE 250 - 250kg/ 24h
  • ZBE 350 - 350kg/ 24h

Dane techniczne:

  • Napięcie: 230V-1-50Hz
  • Wymiary: 70 x 60 x 61 cm wys.
  • Parownik: chłodzony powietrzem
  • Pobór mocy: 1,1 kW
  • Zabezpieczenie: 16A
  • Czynnik chłodniczy: R 404 A
  • Obudowa: stal nierdzewna (4301)

Osprzęt:

  • 1 stopniowy filtr do wody
  • wymienny wkład do filtra

UWAGA! Do wyliczenia potrzebnej wydajności przyjmuje się, że do schłodzenia 100 kg ciasta o 1oC potrzebujemy 1 kg lodu.

Zalety łuskarki lodu:

  • gwarancja higieny poprzez zamknięty system obiegu wody
  • bezpieczny obieg freonu bez ruchomych części w obiegu chłodzenia
  • łuski lodu nie sklejają się wzajemnie
  • gwarantowana jakość również przy wysokich temperaturach otoczenia
  • przy regularnych kontrolach technicznych gwarantowana długa żywotność i niezawodność urządzenia
  • niskie zużycie energii i wody (z 1 l wody 1 kg lodu, 68kWh na tonę lodu)
  • urządzenia zabezpieczające: przekaźnik przeciążenia, presostaty wys. i niskiego napięcia, czujniki poziomu wody i lodu (jeśli ciśnienie spada i produkcja lodu jest niemożliwa urządzenia wyłącza się automatycznie i włącza ponownie, gdy ciśnienie wróci do normy)
  • urządzenie przystosowane do pracy 24h/dobę
  • cicha praca urządzenia, bez wyczuwalnych drgań

Zalety stosowania łuskarki lodu w piekarnictwie:

  • dający się łatwo rozdrobnić na sypko lód chroni miesiarkę
  • wysoka jakość i leastyczność ciasta,
  • kontrola temperatury ciasta
  • efekt schłodzenia – szybkie i jednolite chłodzenie w krótkim czasie miesienia.
  • Sucha mąka aż do rozpoczęcia ugniatania. Chłodzenie odbywa się równomiernie w środku ciasta, a nie na jego powierzchni.

Masz pytania?

Napisz koniecznie - odpowiemy.