Komorowa myjka przemysłowa Guggenberger Piece, maszyny
i urządzenia piekarnicze

Komorowa myjka przemysłowa Guggenberger

Powrót do listy produktów

Innowacyjność myjki:

  • wirowanie po fazie mycia mechanicznie oczyszcza osprzęt z resztek brudnej wody w najbardziej newralgicznych miejscach, woda do mycia krąży w obiegu zamkniętym, czysta woda pobierana jest jedynie do płukania
  • szybkie suszenie usprawniające pracę na piekarni, dobrze wysuszony osprzęt gotowy do wykorzystania w trybie ciągłym bez śladów od pryskania wodą
  • cykl wirowania oparty na sile odśrodkowej obracającego się kosza (1400 obrotów/min), mniejsze zużycie wody do płukania -1 cykl średnio między 4-18 l., niskie zużycie energii - 1kW/dziennie
  • Suszenie mechaniczne okazuje się być bardziej oszczędne od termicznego.

Zalety myjki:

  • ekonomiczna - brudna woda zostaje odwirowana, co znacznie obniża koszty zużycia bieżącej wody do płukania i koszt jej podgrzania
  • ekologiczna - minimalne użycie chemii
  • cicha
  • 2 poziomy wirowania: łagodny - dla wózków, blach i lekkiego osprzętu, mocniejszy - dla koszy, uznawane dotychczas za nie nadające się do mycia w myjkach kosze z pełnym dnem nadają się do mycia w tym systemie

MODEL HSA ECO/JUMBO

  • przejrzyste sterowanie
  • programy - ustawiane wygodnym wyłącznikiem kilkustopniowym, różne czasy mycia i płukania
  • możliwość ustawienia myjki bezpośrednio przy ścianie
  • zajmowana powierzchnia: 1,7 x 2,0 m
  • odwirowanie brudnej wody minimalizuje zużycie świeżej do płukania, oszczędność kosztów, niskie zużycie wody: od 4-18 l w zależności od trybu mycia i stopnia zabrudzenia
  • kompaktowa budowa pozwala na wpasowanie myjki do małych pomieszczeń
  • czyszczenie - za pomocą 16 wysokowydajnych dysz obrotowych rozmieszczonych na całej wysokości myjki
  • duże ciśnienie wody daje silny efekt czyszczenia (stąd niskie zapotrzebowanie na środki chemiczne)
  • wirowanie do sucha - siła odśrodkowa usuwa brudną wodę z mytych przedmiotów, stąd użycie czystej wody (i energii do jej podgrzania) oraz chemii jest zredukowane do minimum

Poniżej najczęstsze pytania:

Jak myte są kosze?

  • kosze układane są w stos wys. do 2 m (4 stosy)/jeden wsad
  • rotujące dysze natryskowe domywają kosze w najbardziej newralgicznych miejscach

Gdzie i jak układany jest osprzęt?

  • osprzęt drobny trafia do specjalnych wózkow/wagoników na kółkach

Jak myte są blachy?

  • najlepiej na wózkach układane dnem do góry (by nie zostawała w nich woda)

Czas mycia koszy: 4-8 min, wózków: 10 - 20 min.

Przeznaczenie:

  • branża piekarniczo - cukiernicza
  • do wózków obrotowych, koszy, blach i całego osprzętu
  • branża masarska, przetwórstwo mięsne: pojemniki, kubły, transportery, stelaże wędzarnicze

Masz pytania?

Napisz koniecznie - odpowiemy.